opis: |
Charakterystyka techniczna: - Producent - SKRZYP - Piekary Śląskie - Typ - KW-1 - Rok produkcji - brak - Nr fabryczny - brak - Zasilanie - 380V/50 Hz - Moc znamionowa - 3,8 kW - Moc grzewcza - 28 kW - Dymogenerator - 1 - Zakres temperatur - 80 –900C - Ilość wózków - 1 wózek (1000 x 1000 x 1800 mm) - Masa własna - 1 200 kg - Gabaryty zewnętrzne: długość - 1 200 mm szerokość - 1 500 mm wysokość - 3 000 mm
Przeznaczenie i opis.
Komora wędzarniczo- parzelnicza firmy SKRZYP typ KW-1 przeznaczona jest do obróbki termicznej wędlin, mięs, drobiu, ryb i serów. Podstawowe procesy to: suszenie, wędzenie, parzenie, pieczenie i schładzanie. Czynnikiem roboczym jest powietrze, którego wymuszona cyrkulacja odbywa się w układzie zamkniętym wewnątrz komory i zależnie od realizowanego etapu procesu jest ogrzewane lub nasycane dymem. Urządzenia wykonane w wersji 1 wózkowej, w całości ze stali kwasoodpornej. Komora wyposażona jest w dymogenerator. Komora rozmontowana na elementy i złożona w magazynie |